Auton maalipinnan korjaus ja maalaus

Auton maalipinnan korjaus kannattaa yleensä jättää siihen erikoistuneen ammattilaisen tehtäväksi. Oikeiden työvälineiden ja ohjeiden avulla vaurioituneen maalipinnan voi korjata itsekin esimerkiksi spray-väreillä. Alla lyhyt ohje auton maalipinnan korjaamiseen.

On suositeltavaa, että ennen maalausta maalinpinnassa oleva vauriokohta kiilloitetaan siihen tarkoitetulla kiilloitusaineella. Näin saadaan pinnassa oleva likaraja piiloon. Seuraavaksi maalattava pinta poistetaan rasvasta rasva- ja silikoninpoistoaineella käyttämällä siihen märkää pyyhettä. Pinta tulee kuivata heti käsittelyn jälkeen kuivalla pyyhkeellä.Vauriokohta hiotaan pellille saakka hiomapaperilla. Tämän jälkeen mahdolliset epätasaisuudet tulee kitata umpeen. Vauriokohta tulee kitata tasaisesti jättämättä korkeita reunoja.

Seuraavaksi maalattaviksi tarkoitetut peltipinnat tulee pohjamaalata, jotta pintaan ei pääse kosteutta eikä se ruostu. Tähänkin täytyy käyttää auton maalaamiseen sopivaa pohjamaalia. Pohjamaali ruiskutetaan vauriokohtiin 2-3 kertaa. Ruiskutuskertojen välissä täytyy olla vähintään muutaman minuutin tauko.

Kun pohjamaali on noin tunnin jälkeen kuivunut kokonaan, se hiotaan jotta pintamaali tarttuu paremmin ja loputkin epätasaisuudet tasoittuvat. Tämän jälkeen tehdään rasvanpoisto niin kuin aikaisemminkin tehtiin.

Pohjamaalatut pinnat pintamaalataan 2-3 kertaa ruiskuttamalla ja varomalla valumien syntymistä. Ruiskutuskertojen väliin täytyy taas jättää muutama minuutti, jotta maali ehtii haihtua. Lopuksi pintaan ruiskutetaan kirkasta akryylilakkaa, jotta maalattu pinta kiiltää ja maalipinta kestää paremmin.

Katso lisää tietoa:

Auton maalipinnan korjaus spray-väreillä