Autotallin eristäminen ja lämmitys

Autotallin eristämisen tarkoituksena on pitää autotallin lämpötila esimerkiksi ympäri vuoden tietyn lämpötilan yläpuolella. Autotalli saatetaan haluta lämpöeristää niin, että tilaa voidaan käyttää työtilana myös talvisin. Jokaisen autotallin eristämiseen ei ole olemassa tiettyä ratkaisua, vaan erilaisiin ja eri elementeistä rakentuviin autotalleihin sopivat usein erilaiset ratkaisut halutun lopputuloksen saavuttamiseksi. Jos tallin lämpötilaksi riittää ympäri vuoden vain 10 lämpöastetta, edullisin ja helpoin ratkaisu voi olla puhallusvillan laittaminen seiniin ja katolle sekä ilmalämpöpumpun asentaminen tilaan.

Oman autotallin eristäminen tietyn käyttötarkoituksen mukaan kannattaa selvittää ammattilaisella. Yleensä on tarpeellista selvittää tallin rakenteet hyvinkin tarkkaan, jotta sopiva ratkaisu löytyy. Autotallin mitat, elementtien mitat, seinärakenteet, kipsilevyjen käyttö, eristeet, lattian ja katon rakenteet, tuulensuojat, höyrysulut, tuuletusraot, ilmanvaihto ja muut tallin runko-osat ovat asioita, jotka tulisi selvittää nykyisen autotallin rakenteesta. Hyvä paikka selvittää asioita voi olla Rakentaja.fi:n keskustelukanava.Jos autotalli on esimerkiksi ns. valmis kymppitalli, voidaan talli eristää kätevästi myös jälkikäteen SPU-polyuretaanieristeellä tai Paroc-eristeellä. Katso lisää tietoa: SPU-polyuretaanieristys ja Paroc-eristys.

Autotallin lämmittämiseksi suositellaan usein lattialämmitystä, jolloin lattiaa voidaan lämmittää muun muassa kaapelilämmityksellä tai sähköisellä lattialämmityksellä. Kyseeseen voi toki tulla myös autotallin lämmitys pattereilla ja katossa olevilla säteilylämmittimillä. Lattialämmitys lienee kuitenkin sopivin ratkaisu, sillä silloin lämpö tuntuu myös lähellä tallin lattiatasoa.