Betonilattian pinnoitus

Käsittelemätön betonilattia on usein pölyinen ja se myös levittää pölyä muille pinnoille. Myös kaikenlainen lika, rasva ja öljy tunkeutuu käsittelemättömään betonilattiaan helposti, joten sisätilojen betonilattia on yleensä käsitelty asianmukaisesti. Betonilattian kyllästäminen kyllästysaineella on yksinkertainen tapa vähentää lattian pölyämistä ja huokoisuutta. Kivisuoja-aineet, lattiavahat ja tietyt pölynsidonta-aineet toimivat yleensä kyllästysaineina, jotka imeytyvät betonin sisään.

Betonilattian pinnoitukseen voidaan käyttää monia eri pinnoitteita. Eri pinnotteilla on omat ominaisuutensa. Pinnoite muodostaa lattian päälle ohuen suojakerroksen, joka mahdollistaa betonilattian helpon puhdistamisen. Pinnoitteesta riippuen muita pinnoitteen ominaisuuksia voivat olla hygieenisyys, liukastumisen esto, ulkonäkö ja kestävyys. Esimerkiksi suurkeittiön betonilattian tulee täyttää hygieenisyyden vaatimukset, eikä lattia saa olla liukas. Suuren varaston betonilattian pinnoitteen taas tulee kestää hyvin raskaita kuormia ja esimerkiksi trukkien painoa ja lattiaan kohdistuvaa liikerasitusta.Yleisiä betonilattiapinnoitteita ovat:

  • epoksipinnoite: sopii teollisuuskohteisiin, palokestävä, vesitiivis, kestää kemiallista rasitusta, helppo puhdistaa
  • ucretepinnoite: sopii teollisuuskohteisiin, todella kova pinnoite, kestää hyvin mm. syövyttäviä kemikaaleja ja rasitusta
  • polyuretaanipinnoite: kestää hyvin iskuja ja väliaikaista rasitusta, pinnaltaan sielä mutta ei liukas
  • akryylipinnoite: hygieeninen ja helposti puhtaana pidettävissä oleva pinnoite, ei ole edes märkänä liukas

Lisää tietoa betonilattian pinnoituksesta ja pinnoitteista:

Betonilattian pinnoitus ammattitaidolla

Betoni ja betonin pinnoitteet