Eteisen kaapistot – kaapit eteiseen

Eteisen kaapistot ja kaapit ovat pääasiassa vaatteiden säilytystä varten, mutta ne ovat myös tärkeä sisustuselementti eteisessä. Ajan myötä puinen kaapisto voi tummua ja kellastua ja se voi olla ikävän näköinen vaikka muuten ajaisikin asiansa vaatteiden säilytyspaikkana. Ratkaisu kaapiston uuteen ilmeeseen voi olla sen maalaaminen uudelleen tai hankkimalla kokonaan uudet kaapit.

Eteisen kaappeihin pitäisi mahtua koko perheen vaatteet. Jos perheessä on monta jäsentä, eteisen kaapistot pitäisi siis olla tarpeeksi tilavat, jonne mahtuvat kengät, takit, housut, pipot, kintaat, käsineet ja niin edelleen. Kesäaikaan talvikauden vaatteita ei tarvitse välttämättä eteisen kaapeissa säilyttää, vaan ne voidaan viedä keväällä esimerkiksi asunnon kellarivarastoon.Eteiseen ei aina sovi suurta ja tilavaa kaapistoa, joten sopivaa omaan eteiseen hyvin mahtuvaa, toimivaa ja ulkonäöllisesti sopivaa kaapistoa kannattaa etsiä eri huonekaluja myyvistä liikkeistä. Monilla huonekaluliikkeillä on omat mallinsa ja hintansa, joten myös hintavertailua kannattaa tehdä. Eteisen kaapisto on yleensä ostettaessa osissa ja kaapisto kasataan kotona ja siirretään oikeaan paikkaan eteisessä. Eteisen kaappien ja kaapistojen kasaaminen ei aina ole kovinkaan helppoa ja jotkin liikkeet tarjoavat myös asennuspalvelua.

Eteisin kaapistot voi myös teettää mittatilaustyönä juuri omaan eteiseen sopivaksi. Tällöin kaapistoista saa juuri sellaiset kuin haluaa.

Aina ei isojen huonekaluliikkeiden kaapit ja muut kalusteet ole parhaita ja halvimpia, vaan voi olla hyvä idea pyytää paikalliselta puusepänliikkeeltä tarjous kalusteista. Voi olla että sieltä saa sopivammat ja paremmat kaapit edullisesti eteiseen.

Liukuovikaapisto voi olla hyvä ratkaisu eteisen kaapistoksi. Tällöin vaatteet pysyvät ovien takansa piilossa, mutta ne saa helposti ja nopeasti sieltä myös esiin.

Alla linkkejä muun muassa eteisen kalusteita myyviin liikkeisiin.

Ikea: eteisen tuotteet
Inaria: eteinen
Livingsuomi: eteiskaapit