Gyproc-levyt ja niiden asennus

Gyproc-levyjen (tai Gyproc-kipsilevyjen) etuja rakentamisessa ovat niiden muunneltavuus, paloturvallisuus, helppous, ympäristöystävällisyys ja luonnonmukaisuus. Gyproc-kipsilevyt mahdollistavat hyvin muunneltavat ja joustavat ratkaisut kevytrakentamiseen.

Gyproc-kipsilevyn päästöluokka on paras M1, jonka mukaan siitä ei pääse huoneilmaan minkäänlaisia kemikaaleja tai hajuja. Näin ollen se on rakennusmateriaalina luonnonmukainen ja Gyproc-rakennusmateraaleista rakennetussa talossa on hyvä hengittää ilman minkäänlaisia terveysriskejä.Gyproc-kipsilevyjä voidaan käyttää esimerkiksi rakennuksen sisäkatossa ja -seinissä sekä tuulensuojana. Jos asunto sijaitsee tuulisella meren rannalla, Gyproc-kipsilevyistä voidaan tehdä tiivis tuulensuojalevytys talon ulkoseinään. Tällaisessa seinärakenteessa tuulenpaineen vaikutuksen johdosta syntyvät ilmavirtaukset eivät vähennä lämmöneristyskykyä seinässä Gyproc-rakenteen ansiosta. Vaikka ulkoseinässä on hyvä ilmatiiveys, sen tulee kuitenkin läpäistä hyvin vesihöyryä. Gyproc-kipsilevyrakenteessa on hyvä vesihöyrynläpäisykyky. Gyproc GTS -levyn ominaisuuksia ovat levyn jäykkyys, helppo työstettävyys, alhainen vesihöyrynvastus, hyvä ilmatiiviys ja pienet kosteus- ja lämpöliikkeet.

Gyproc-levyt on myös paloturvallisuuden kannalta hyviä rakennusmateriaaleja. Gyproc-levyillä verhoiltu katto ja seinät hidastavat tulipalon leviämistä koko asuntoon.

Alla olevasta linkistä löytyy Gyproc-asennusohjeet. Ohjeet on jaoteltuina ryhmiin kuten: lattialevy, kipsilevyjen taivutus, tuulensuojalevy, teräsrunkoseinät, märkätilat, puurunkoseinät ja katot, koristelistat, kipsilevyjen liimaus, rappaus, saumaus ja pintakäsittely, kipsilevyn työstäminen ja kipsilevyjen liimaus.

Gyproc-asennusohjeet