Kannellinen lasten hiekkalaatikko – hiekkalaatikon rakentaminen

Kannellinen lasten hiekkalaatikko on mukava lasten leikkipaikka. Kun hiekkalaatikkoa ei käytetä, sen päälle voidaan asettaa kansi joka suojaa kissojen ja muiden eläinten pääsyn hiekkalaatikkoon tarpeilleen. Kannellinen hiekkalaatikko on voitu suunnitella niin, että hiekkalaatikon kansi muodostaa avattuna istuimen jolla esimerkiksi vanhempi voi istua lasten leikkiessä hiekkalaatikossa. Kannellisia hiekkalaatikoita myydään pääasiassa remontointiin ja piharakentamiseen erikoistuneissa hyvinvarustelluissa liikkeissä. Myynnissä olevat valmiit hiekkalaatikot ovat usein kuitenkin melko pieniä, joissa mahtuu leikkimään vain yksi lapsi kerrallaan.

Hiekkalaatikon voi toki tehdä myös itsekin. Tällöin hiekkalaatikosta saa juuri sellaisen ja niin ison kuin haluaa. Hiekkalaatikkon yhdelle laidalle voi myös halutessaan tehdä penkin, jolle voi istahtaa. Hyvä koko neliskulmaiselle hiekkalaatikolla voi olla esimerkiksi 2 x 2 metriä, jolloin hiekkalaatikkoon mahtuu hyvin leikkimään samaan aikaan kolmekin lasta. Hiekkalaatikko olisi hyvä sijoittaa sellaiseen paikkaan, jonne on esteetön näkyvyys jotta lapsia on helpompi vahtia kauempaakin heidän leikkiessään hiekkalaatikossa.Kun hiekkalaatikon pohjalle laittaa suodatinkankaan, hiekka ei sekoitu alla olevaan maa-ainekseen. Hiekkalaatikon tekoon tarvittavia materiaaleja on muun muassa höylättyä lautaa, pystytolppia, vaakatukia, hiekkaa ja suodatinkangasta.

Vaikka hiekkalaatikon rakentaminen ei ole vaikeaa, hiekkalaatikon tekeminen on helpompaa hyvien ohjeiden avulla. Tällaiset ohjeet löytyvät Rakentaja.fi-palvelusta. Koko artikkelin lukeminen vaatii ilmaisen rekisteröitymisen.

Tee se itse – hiekkalaatikko