Kattoremontti – hinta ja kustannukset

Kattoremontin hinta on aina yksilöllinen riippuen pääasiassa seuraavista tekijöistä: katon pinta-ala, katemateriaalit (yleensä pelti tai tiili) ja muut tarvikkeet, katon vaikeusaste (katon jyrkkyys, korkeus, katon yksityiskohdat esim. piiput) ja työn aiheuttamat kustannukset. Lisäksi muita yllättäviä kuluja saattaa syntyä kattoremontin aikana. Näitä kuluja voivat olla esimerkiksi katon mätien pohjalautojen uusiminen tai savupiipun paikkaaminen vuotojen vuoksi.

Ammattilaisilla teetetyn kattoremontin hinta voi vaihdella paljonkin, mutta karkeasti sanottuna 200 neliömetrin suuruinen kattoremontti uusine kattomateriaaleineen ja töineen maksaa yleensä 10-20 tuhatta euroa. Jonkinlaisen suuntaa-antavan hinnan saa tämän kattoremonttilaskurin avulla: Kattoremonttilaskuri.Vaikka katon pinta-alan suuruus vaikuttaakin luonnollisesti kattoremontin kustannuksiin, itse kattomateriaali (esim. pelti) ei itsessään ole hirvittävän kallista. Kaksisataa neliömetriä uutta kattopeltiä saattaa maksaa pari tuhatta euroa.

Kattoremontin kustannuksiin vaikuttaa työn ja materiaalien lisäksi katon vaikeus, eli esimerkiksi kuinka korkea talo on ja kuinka jyrkkä sen katto on. Jos kyseessä on yksikerroksinen omakotitalo, tarvikkeet saa yleensä siirrettyä talon katolle tikkaiden avulla paljon helpommin kuin jos kyseessä on vaikkapa kolmikerroksinen talo, jolloin paikalle on usein hankittava rakennustelineet. Mitä jyrkempi katto on kyseessä, sitä hankalampi katolla on työskennellä. Jyrkällä katolla työskentely myös edellyttää erityistä huomion kiinnittämistä työturvallisuuteen.

Kattoremontti on sen verran hintava remontti, että se kannattaa kilpailuttaa monella eri remontoijalla ja ottaa selvää remonttiyrityksen maineesta, siitä että yritys toimii niin kuin on sovittu ja että se tekee laadukasta jälkeä. Kattoremontin tarjoavan remontoijan kirjallinen tarjous kannattaa käydä sisällöltään huolellisesti läpi. Suositeltavaa on pyrkiä sopimaan kiinteä urakkahinta, joten lisäkustannuksia ei näin ollen synny vaikka työn valmistuminen viivästyisikin. Kattoremontin kustannuksissa voi mahdollisesti säästää, jos tarjouksia pyytää jo alkuvuoden aikana, eikä vasta loppukeväällä tai kesällä, jolloin on ulkona tehtävien remonttien sesonkiaika.

Lisää tietoa kattoremontista ja sen kustannuksista:

Kattoremontin kustannukset
Keskustelua kattoremontin hinnasta