Keittiökaapit ja keittiökaappien ovien maalaus

Keittiössä kuluvat nopeasti pöytätasojen lisäksi myös keittiökaappien ovet. Keittiökaapit rakenteineen ja runkoineen voi halutessaan uusia kokonaan, mutta yleensä riittää pelkkä huolella tehty keittiökaappien ovien maalaus, joka tekee ovista uuden veroiset ja näin vaikuttaa merkittävästi koko keittiön ulkonäköön ja viihtyvyyteen keittiössä.

Jos keittiökaapit ja niiden ovet ovat siis vielä kunnossa muuten kuin ulkonäkönsä osalta, maalaamalla ne itse ja uusimalla niiden vetimet säästää ensinnäkin rahaa ja toisekseen ovista saa sen näköiset kuin haluaa. Jos ei itse halua ovien maalaukseen ryhtyä, voi keittiökaappien ovet maalauttaa niiden maalaamiseen erikoistuneessa korjausmaalaamossa.Ovien maalaaminen ei ole vaikeaa. Jos keittiökaappien ovet ovat sileitä, usein pinnoitettua levyä, maalaamiseen sopii parhaiten ruisku tai vaihtoehtoisesti vaahtomuovitela. Jos oven pinta on muotoiltu, eli se ei ole joka paikasta sileä, maalaamiseen kannattaa tällöin käyttää pensseliä. Ennen maalaamista kulutuksen aiheuttamat kolot tulee kitata sileiksi ja oven pinta pitää karhentaa hiomapaperilla uuden maalin tarttumista varten.

Jos keittiökaapit tai vaikka vain niiden ovet kuitenkin halutaan uusia, monet keittiökalusteisiin erikoistuneet kaupat ja valmistajat tarjoavat suunnittelu- ja mittauspalvelun ilmaiseksi ja käyttävät apunaan usein tietokonepohjaista kalustesuunnittelua. Asiakkaan tehtäväksi jää vain valita keittiöönsä sopivat ovimallit ja niiden värit. Lopuksi halutut kalusteet, esimerkiksi vain keittiökaappien ovet, toimitetaan asiakkaalle ja asennetaan vanhojen ovien tilalle ammattiasentajien toimesta.

Alla linkkejä keittiökaappien ja -ovien valmistajien ja myyjien sivuille.

keittiot.eu – keittiökaapit
kalustetukku.fi – keittiökaapit
ikea.com – keittiökaapit
kalusteweb.fi – keittiökalusteet
hth-keittio.fi – keittiön ovien materiaalit
pns.fi – keittiökalusteiden ovet