Keittiömallit ja keittiön suunnittelu

Keittiö voidaan suunnitella ja uudistaa monella eri tavalla. Olennaisena keittiön ilmeeseen ja toimivuuteen vaikuttavat käytettävät keittiöelementit, materiaalit ja niiden värit. Erilaisten keittiömallien avulla saa usein ideoita kuinka omasta keittiöstä saa juuri sellaisen kuin haluaa. Myös keittiötilan suuruudella on suuri vaikutus keittiön suunnitteluun.

Keittiön värit vaikuttavat suuresti keittiön ilmeeseen. Esimerkiksi valkeat kaapin ovet ja muutenkin keittiön vaalea olemus tuovat raikkautta, kun taas ruskea puu ja graniittipinnat luovat kodikkuutta. Hieman erikoisempaa ja trendikkäämpää ilmettä saadaan aikaan monesti käyttämällä tummempia värejä.Jos keittiö on melko pieni, kannattaa ennen kaikkea ottaa huomioon keittiön toimivuus. Lisäksi materiaalien valinnassa täytyy ottaa niiden ominaisuudet ja hinta myös huomioon. Esimerkiksi keittiön välitilan graniittipinta kestää hyvin kuumuutta, mutta on kallis. Keittiössä voidaan käyttää kuitenkin monia eri materiaaleja, joten vaihtoehtoja on monia.

Keittiön suunnittelussa ja keittiömallien vertailussa voidaan käyttää apuna 3D-ohjelmaa, jonka mallinnoksen avulla voidaan näyttää miltä vielä suunnitteilla oleva keittiö tulisi näyttämään. Mallinnoksen avulla voi sitten helposti huomata mikä keittiömallissa on hyvää ja huonoa ulkonäöllisesti.

Alla linkkejä liittyen keittiömalleihin:

Kitchen models – Zimbio

Keittiövalinta: keittiöt

Googlen kuvahaku: kitchen models