Keittiöremontti: tasot, kaapit, kaappien ovet, kodinkoneet, vesihanat

Kuten monet muutkin kodin remontit, myös keittiöremontti kannattaa suunnitella tarkasti. Aina ei vanhoja kalusteita (esimerkiksi kaappien ovia) tarvitse vaihtaa, vaan huomattavasti halvemmalla voi päästä haluttuun lopputulokseen voidaan päästä ehostamalla vanhoja kalusteita, esimerkiksi vain maalaamalla uudelleen kaappien ovet.

Jos keittiö halutaan kuitenkin uusia kokonaan kalusteineen ja kodinkoneineen, voi keittiöremonttiin mennä rahaa useitakin tuhansia euroja. Tietenkin summa vaihtelee keittiön koon mukaan, pienen keittiön voi saada remontoitua perusteellisesti jo 1500 eurolla. Uudet keittiöt kootaan asiakkaan toiveiden mukaisesti.Jos keittiön kaappien rungot ovat hyvässä kunnossa, voidaan ainoastaan kaappien ovien vaihdolla päästä toivottuun lopputulokseen. Jos kuitenkin ovet täytyy tilata mittatilaustyönä, on usein fiksua vaihtaa kaapit kokonaan, rungot mukaan lukien. Oli sitten kyseessä perusteellinen keittiöremontti tai vain vanhan keittiön ehostus, yleensä vaihtoon menevät kummassakin tapauksessa tasot, kaappien ovet, helat, vetimet ja vesihanat.

Keittiöremonttia ei yleensä kannata edes alkaa suunnitella pidemmälle itse, vaan kannattaa kääntyä ammattilaisen puoleen. Keittiöremontteihin erikoistuneet suunnittelijat osaavat neuvoa ja suunnitella uuden keittiön lopulliseen muotoonsa. Uudet kalusteet voidaan haluttaessa asentaa asennuspalvelun toimesta. Sähkö- ja putkitöitä ei edes kannata ajatella tekevänsä itse, sitäpaitsi niissä aiheutuneita vahinkoja ei kotivakuutuskaan korvaa. Keittiöremontin käytännön töihin suunnitelman mukaan menee yleensä ainakin useita päiviä aikaa, ja se tehdään vaihe vaiheittain.Ennen suuremman keittiöremontin aloittamista kerrostalossa, remontista kannattaa ehdottomasti puhua etukäteen isännöitsijän kanssa.

Eri materiaalien hinnat tietenkin vaihtelevat. Esimerkiksi tasoissa voidaan käyttää kiveä, joka on kestävä ja helppohoitoinen, mutta myös kallis. Puu taas materiaalina on halvempi, mutta vaatii hoitoa ja voi esimerkiksi naarmuuntua helposti. Myös laminaatti on edullinen materiaali ja kestää hyvin kosteutta, mutta ei kuitenkaan kestä kuumia uunipeltejä tai kuumia kattiloita.

Perusteellisesti uusittu vanhoista kalusteita koostunut keittiö tietenkin maksaa jonkin verran, mutta se myös nostaa asunnon arvoa. Remontin kuluista voi toki vähentää myös kotitalousvähennyksen.