Konesaumattu peltikatto eli konesaumakatto on pitkäikäinen ja vedenpitävä

Konesaumatusta peltikatosta käytetään myös nimityksiä konesaumakatto ja konesaumattu peltikate. Jokatapauksessa kyseessä on peltikatto, jonka kattopellit ovat kaksinkertaisesti saumattu toisiinsa tiiviisti kiinni. Kattopellit ovat siis toisissaan limittäin kiinni niin, ettei valmiiseen kattoon tarvitse tehdä lainkaan reikiä. Kattopellit saumataan toisiinsa kiinni joko käsi- tai sähkökäyttöisellä saumauskoneella. Konesaumakaton alle asennetaan aluskate, jonka päälle asennetaan peltikaton aluslaudoitus. Aluskatteen ja pellin välissä täytyy olla tilaa tuuletusta varten.

Konesaumatun peltikaton tärkeimpiä ominaisuuksia ja etuja on katon pitkä käyttöikä, hyvä vedenpitävyys ja räätälöitävyys lähes millaiselle katolle tahansa. Tällaisen katon käyttöikä on kaksi kertaa niin pitkä kuin huopakatteisen katon. Konesaumakatto on tiiviin saumauksen ansiosta vedenpitävä myös läpivientien kohdilta. Viemärituuletus, savupiippu, ilmastointikoneet ja muut läpiviennit pystytään saumaamaan muuhun kattoon kiinni tiiviisti. Läpivientejä joissa käytetään tiivisteitä ei tarvitse konesaumatussa peltikatossa käyttää ollenkaan. Konesaumakatto voidaan asentaa hyvinkin monimuotoiselle katolle. Lisäksi konesaumattu peltikatto on ulospäin näyttävän näköinen katto.Markkinoilla on nykyään myös jonkin verran konesaumattua peltikattoa muistuttavia, mutta saumarakenteeltaan heikompilaatuisia kattotyyppejä. Tällainen kattotyyppi voi toimia lukkoponteilla, jotka ajan myötä saattavat kulua väljiksi eivätkä näin ollen ole vedenpitävyytensä vuoksi suositeltavia muille kuin jyrkille katoille. Jyrkältä katolta vesi ja lumi valuu ja tippuu nopeasti alas maahan.

Vaikka konesaumattu peltikatto onkin melko arvokas hinnaltaan, sen hinta-laatusuhde on erittäin hyvä pitkää aikaväliä ajatellen. Konesaumatun peltikaton hinta karkeasti arvioiden voi olla noin 30 euroa/m2.

Enemmän tietoa konesaumatusta peltikatosta:

Konesaumakatto