Lattiakaivon puhdistus kloriitilla ja harjalla

Kylpyhuoneen lattiakaivon puhdistus on syytä tehdä säännöllisin väliajoin. Kylpyhuoneen lämpö ja kosteus edesauttaa mikrobien syntymistä lattiakaivossa, jossa on paljon karvoja, hiuksia ja muuta roskaa. Nämä eritteet voivat myös tukkia lattiakaivon. Pitkään puhdistamatta ollut lattiakaivo voi alkaa myös haisemaan. Lattiakaivon säännöllisen puhdistamisen lisäksi myös kylpyhuoneen ilmanvaihdon toimivuus kannattaa tarkistaa aika ajoin.

Lattiakaivon puhdistamiseen sopii vanha tiskiharja, puhdistusaine ja kumiset suojakäsineet. Ennen puhdistusoperaatio kannattaa valuttaa vettä lattiakaivoon vaikka parin minuutin ajan. Lattiakaivon puhdistukseen sopii hyvin kloriitti, joka puhdistaa ja myös desinfioi pinnat.Lattiakaivon ritiläinen kansi irroitetaan paikaltaan esimerkiksi käyttämällä apuna jonkinlaista koukkua tai vaikkapa jotain puikkoa kuten esim. ruuvimeisseliä, jos kantta ei muuten saa irti paikaltaan. Kansi puhdistetaan karvoista, hiuksista ja muusta liasta harjaamalla sitä kummaltakin puolelta puhdistusaineella kostutetulla harjalla. Kannen ritilän välit tai rei’ät saa puhdistettua esimerkiksi vanhalla hammasharjalla.

Lattiakaivossa olevat karvat ja muut roskat poistetaan ennen kuin seinämiä aletaan harjata tiskiharjan ja puhdistusaineen avulla. Jos lattiakaivon putki tai viemäri on tukkeutunut niin, ettei se vedä vettä tarpeeksi nopeasti, putki täytyy puhdistaa käyttämällä apuna karhupumppua tai putkirassia.

Tiskiharja kostutetaan vähän väliä kloriittiin ja harjalla harjataan lattiakaivon seinämät puhtaiksi liasta. Puhdistaminen on hyvä aloittaa lattiakaivon yläosasta ja siirtyä sitten pohjaan ja tarvittaessa syvemmälle lattiakaivon putkeen. Kloriitin avulla lattiakaivo saadaan myös desinfioiduksi ja mahdollisista hajuhaitoista päästään samalla myös eroon.