Parvekekalusteet – polyrottinki ja non-wood

Huonekaluliikkeistä on varsinkin kevät- ja kesäaikaan helppo löytyy sopivat parvekekalusteet omalle parvekkeelle. Voi olla, että on aika uusia vanhat ja kuluneet parveketuolit, -pöytä, -penkki ja vaikkapa kukkalaatikko.

Piha-, terassi- ja parvekekalusteissa markkoita ovat vallanneet materiaalit kuten polyrottinki ja non-wood. Nämä ovat muoviperäisiä materiaaleja, jotka kuitenkin näyttävät aidolta rottingilta tai puulta. Näistä materiaaleista tehtyjen kalusteiden etuja ovat niiden helppohoitoisuus ja säänkestävyys. Lisäksi kalusteita voidaan helposti siirrellä, sillä ne eivät ole raskaita.Polyeteenistä valmistettu poly- eli muovirottinki näyttää aidolta ja arvokkaalta rottingilta, vaikka onkin siis muovia. Polyrottinkikalusteiden puhdistus tapahtuu kätevästi pyyhkimällä kalusteet saippuavedellä kostutetussa vedessä ja kuivaamalla kalusteet kuivalla pyyhkellä. Polyrottinki kestää hyvin erilaisia säätiloja, sadetta, auringon valoa ja pakkastakin. Polyrottinki on materiaalina kevyttä, joten polyrottinkisia parveke- tai pihakalusteita on vaivaton siirtää toiseen paikkaan.

Non-wood -kalusteissa on samat ominaisuudet kuin polyrottinkikalusteissa. Ne on helppo pitää puhtaina ja kestävät hyvin erilaisia sääolosuhteita. Non-wood -parvekekalusteet näyttävät aidoilta kovapuusta tehtyiltä kesäkalusteilta.

Nämä muovisista materiaaleista tehdyt kalusteet kestävät ulkonäöltään muuttumattomina vuodesta toiseen ja niitä ei siis tarvitse myöskään myöhemmin käsitellä mitenkään, pelkkä helposti tehtävä puhdistus riittää. Polyrottinkisia ja Non-wood -kalusteita myyvät lähes kaikki suuret huonekaluketjut.