Peltikaton hinta ja asennus

Monet kattomateriaaleja myyvät yritykset tarjoavat esimerkiksi peltikattoa hintaan alle 10 euroa/m2. Nämä halvimmat kattomateriaalit ovat usein huonolaatuista metallia ja niiden pinnoite on huonoa. Kattomateriaalissa ei kannata säästää, vaan kannattaa ostaa parasta laatua. Sitäpaitsi itse kattomateriaali on vain osa peltikattoremontin hinnasta.

Jokainen katto on uniikki ja esimerkiksi listoitukset, jiirit, läpiviennit ja muut yksityiskohdat sekä muut asiat nostavat peltikaton ja sen asennuksen hintaa. Nämä yksityiskohdat ovat lisäksi usein hankalaa toteuttaa, ja ne kannattaa yleensä jättää ammatilaisen huoleksi. Joten vaikka peltinkaton olisikin aikoinut asentaa itse vaikka talkooporukalla, siihen kuitenkin usein tarvitaan avuksi myös osaavaa ammattiasentajaa.Kattoremontti kannattaa myös kilpailuttaa. Hyvä idea voi olla tilata peltikaton asennus eri paikasta kuin materiaalit on ostettu.

Hyvälaatuisen peltikaton hinnaksi voidaan karkeasti arvioida 40-80 euroa/m2, johon sisältyy myös laadukas asennustyö remontoijan toimesta. Eli jos katto on pinta-alaltaan 150 neliömetriä, hintaa peltikatolle asennuksineen voi muodostua 6000-12000 euroa.

Keskustelua: Paljonko maksaa peltikatto?

Katelevyjen ja tarvikkeiden asennusohje

Vesikatteen asennusohje