Siirrettävä ilmastointilaite sopii kodin sisäilman viilentämiseen

Siirrettävä ilmastointilaite on usein hyvä ratkaisu asunnon ilman viilentämiseksi. Ilman viilentämiseen sopii myös kiinteä ilmalämpöpumppu, mutta se on usein huomattavasti kalliimpi ratkaisu. Vaatimatonkin ilmalämpöpumppu maksaa Suomessa helposti yli 1000 euroa ja lisäkuluja aiheuttavat pumpun kylmäasennus ja sähkötyöt.

Siirrettävien ilmastointilaitteiden hinnat lähtevät 200 eurosta ja pienimmät laitteet sopivat hyvin yhden huoneen viilentämiseen. Suuremmat, tehokkaammat ja kalliimmat ilmastointilaitteet taas riittävät viilentämään ainakin pienen asunnon kokonaan. Yleensä tällaisten suurempien ilmastointilaitteiden kapasiteetti riittää viilentämään kymmenien neliömetrien alan asunnossa. Jos asunto on kuitenkin suuri, pinta-alaltaan vaikkapa 200 m2 ja se halutaan viilentään kokonaan, tarvitaan koko asunnon viilentämiseen useampi ilmastointilaite.Ilmastointilaitteella voidaan halutessa viilentää huone jopa 15-asteiseksi, mutta kannattaa ottaa huomioon, että varsinkin suurella teholla toimiessaan laite vie paljon sähköä. Jos ilmastointilaitetta haluaa ilman viilentämiseksi käyttää, ei sitä edes kesähelteillä ehkä kannata pitää päälle ympäri vuorokauden. Lisäksi ilmastointilaite on melko äänekäs laite, joten se voi yöllä häiritä nukkumista.

Ilmastointilaite jäähdyttää ilmaa laitteessa olevan kylmäaineen avulla. Laite siis imee huoneessa olevaa lämpimämpää ilmaa sisäänsä ja jäähdyttää sitä kylmäaineen avulla, jonka jälkeen viileämpi ilma puhalletaan ulos laitteesta huoneeseen. Tässä prosessissa syntyy myös lämmintä ilmaa, joka johdetaan ikkunan tai ilmanvaihtokanavan kautta ulos asunnosta.

Enemmän tietoa ilmastointilaitteista:
http://www.ilmastointilaitteet.com/ilmastointilaitteet