Sohvan irtopäälliset suojaavat ja tuovat uutta ilmettä kotiin

Sohvan ja muiden huonekalujen irtopäälliset ovat helppo ja melko edullinen keino suojata huonekaluja sekä muuttaa nopeasti esimerkiksi olohuoneen ilmettä. Esimerkiksi joulun aikaan sohva ja sohvatuolit voidaan verhoilla punaisilla irtopäällyksillä, jolloin ne tuovat joulutunnelmaa olohuoneeseen. Kesäaikaan voidaan käyttää vaaleasävyisiä päällyksiä.

Irtopäällyksillä voidaan suojata uuden sohvan ja muiden huonekalujen verhoilua tai niillä voidaan peittää ehkä jo kulunutta ja huonosti sisustukseen sopivaa ilmettä. Irtopäällykset saa hetkessä paikoilleen ja ne on helppo myös tarvittaessa pestä pesukoneessa. Irtopäällyksiä voidaan käyttää kaikissa huonekaluissa. Tavallisia tällaisia lisämateriaaleja sisustuksessa ovat sohvakalusteiden irtopäälliset tai huput, taittopatjojen päälliset ja tuolien istuintyynyt.Verhoillut irtohuput ja verhoillut irtopäälliset sopivat erityisen hyvin suojaamaan huonekaluja perheissä johon kuuluu pieniä lapsia tai lemmikkieläimiä.

Huonekalujen irtopäällysten valinnassa yleensä hyvä ratkaisu on käyttää melko neuraaleja ja hillittyjä värejä. Värikkäät ja kuviolliset kankaat voivat näyttää hetken aikaa jännittäviltä, mutta niiihin voi kyllästyä pian.

Irtopäällisten ja muiden irtomateriaalien hinnat vaihtelevat paljon muun muassa laadun mukaan, mutta halvimmillaan tällainen irtopäällys esimerkiksi sohvaan maksaa 20-50 euroa.