Terassikaide – kaiteet terassille

Terassin kaiteet ja koko terassin voi rakentaa itsekin hyvien ohjeiden, työvälineiden ja materiaalien avulla, mutta markkinoilla on myös valmiita ratkaisuja ja palveluja, joiden avulla terassille saa kaiteet vähällä vaivalla. Puusta tehty kaide koostuu tyypillisesti seuraavista osista: pystyrimat, päätylaudat, päällyslaudat sekä ala- ja ylajuoksut. Osat kiinnitetään toisiinsa ruuveilla.

Terassin kaiteiden asennus tai pystytys alkaa pystyrimojen tai pylväiden kiinnityksellä tukirakenteen eli terassin runkokehikon laitaan tai sen päälle, lähelle reunaa. Vesivaa’an avulla kannattaa tarkistaa että pystyrimat ovat suorassa. Nämä rimat tai pylväät voi sitten kiinnittää toisiinsa ruuveilla haluamallaan tavalla, esimerkiksi pelkästään pystylaudoituksella tai myös ristikkolaudoituksella.Hyvin yleinen terassin kaidemateriaali on painekyllästetty puu, joka on käsitelty suoja-aineella ja näin ollen se kestää ulkokäytössä 3-5 kertaa pidempään kuin kyllästämätön puu. Koska painekyllästetty puu sisältää voimakkaita säilöntä- ja suoja-aineita, täytyy muuten valmiin terassin ja niiden kaiteiden antaa odottaa maalausta yhden vuoden ajan, sillä maali ei tartu tuoreeseen painekyllästettyyn puuhun.

Vaikka puu onkin hyvin yleinen terassikaiteen materiaali, voidaan kaidemateriaalina käyttää esimerkiksi alumiinia. Alumiinikaiteen suuria etuja on sen hyvä sääkestävyys ja pitkäikäisyys, sekä ekologisuus ja helppo puhdistettavuus. Alumiinikaide ostetaan osissa ja sen asentaminen on helppoa. Vaikka terassikaide olisikin kevyttä alumiinia, se on kuitenkin tukeva ja kestävä kaide.

Terassin kaiteita tarjoavia yrityksiä:

Helmikaide – tuotteet
Suomenyritykset.fi – kaiteita
Finera – kaiteet
Cleanmetal – terassikaide
Rostep – kaiteet
Erikoishöyläys – kaiteet, kaidepuut

Terassin rakentaminen itse:

Yhteishyva.fi – terassin rakentaminen
Petri Paavola – terassin rakentaminen