Verhotangon asennus

Ensin mitataan ja merkitään seinään ikkunan yläpuolelle verhotangon kiinnikkeiden paikat. Verhotanko voidaan asettaa 10-15 cm ikkunan yläpuolelle. Seinäkiinnikkeiden paikkojen merkinnässä täytyy ottaa huomioon myös mitta leveyssuunnassa, jotta verhotangon saa asetettua myös leveyssuunnassa oikeaan paikkaan.

Ennen reikien poraamista seinäproppuja varten, täytyy varmistaa ettei reikien kohdalla seinän sisällä ole sähköputkia. Tämän voi tehdä ottamalla yhteyttä isännöitsijään ja kysymällä asiaa tai esimerkiksi tarkastamalla asian seinän ulkopuolelta seinätutkalla.Halkaisijaltaan kuuden millimetrin reiät voidaan porata esimerkiksi akkukäyttöisellä poralla seinään ja laittaa proput niihin paikoilleen. Kipsilevyiseen seinään täytyy käyttää siihen sopivia kiinnitystulppia.

Kiinnikkeet ruuvataan seinään ja säädetään juuri oikealle korkeudelle kiinnikkeissä olevien säätövarojen ansiosta.

Verhotangon kannatinkoukut kiinnitetään seinäkiinnikkeisiin. Verhot yleensä joudutaan lyhentämään sopivaan mittaansa silitettävän liimanauhan avulla. Verhojen pakkauksessa on yleensä ohjeet kuinka tämä tehdään.

Kun verho on oikean mittainen, se pujotetaan verhotankoon ja tanko verhoineen nostetaan paikoilleen. Verhotanko kiinnitetään tukevasti paikoilleen kiinnityskoukuissa olevilla lukitusruuveilla.

Ohje verhotangon asennukseen kuvien kera:

Verhotangon asennus